diumenge, 20 d’octubre del 2013

Treballant als núvols

Fins fa quatre dies, se’m recriminava el fet de que sempre estava als núvols i ara, en la meva etapa universitària que acabo d’encetar, m’hi fan treballar. Això em sembla un bon començament. Treballar als núvols implica poder crear-hi documents de text, presentacions, formularis i fulls de càlcul, dibuixos, afegir aplicacions... i tenir-ho tot a un clic, decidint qui hi podrà accedir i de quina manera: només a nivell de visita, amb possibilitat d’afegir-hi comentaris, o bé fins i tot poder modificar-lo agilitzant tota la dinàmica de treball en equip i facilitant molt la interactuació amb una velocitat estratosfèrica, amb el complement del xat!

Tot i que podria semblar que entrar en aquest món ennuvolat ha de ser complicat i fosc, familiaritzar-s’hi és fàcil i ràpidament dóna una gran sensació de llibertat i poder arribar a uns indrets totalment insospitats i sorprenents. Vols compartir alguna cosa amb mi? Fàcil, anima’t! Entra al teu correu google,  clica a la pestanya drive i ja podem començar a compartir el que vulguis, i com es fa? Vés a “crea i se’t desplegaran la “tira” d’opcions i podràs decidir què vols crear i/o compartir: una carpeta, un document, una presentació, un formulari, un full de càlcul, un dibuix, i moltes aplicacions per descobrir. És important que quan l’hagis creat decideixis amb qui vols compartir-lo, això ho faràs clicant un botó blau que diu "comparteix", t’apareixerà una pantalla on tu com a propietari podràs convidar tots els teus contactes gmail que tu vulguis i decidir quins drets els dónes, editar, comentar o només visualitzar. Amb aquesta icona del costat de "crea" podràs pujar al núvol tot el que tu vulguis del teu ordinador. Per anar controlant l’estat dels teus arxius, dins “la meva unitat” trobaràs un resum de tots aquells elements que tu hagis creat o bé en els que tu hi estiguis convidada, dins “compartits amb mi” trobaràs tots aquells que algú ha compartit amb el propietari del núvol, o sigui tu. Dins de “destacats” trobaràs aquells que tu hagis decidit marcar amb l’estrella que hi ha al costat dels elements que vulgueu trobar fàcilment, i aquest pot ser modificable, no és fix per sempre, ja que quan no el vulguis tenir com a destacat, podràs, sense eliminar l’element, treure-li aquest marcatge. Dins de “recent”, com molt bé indica la paraula, allò amb el que has treballat els últims dies.
A partir d’aquests consells bàsics et convido a seguir investigant sobre els núvols virtuals!!



diumenge, 13 d’octubre del 2013

Des de Súria

Hola a tots i benvinguts al meu blog!. Sóc la Neus Esquius i Solanas, sóc de Súria, tinc 18 anys, i ara estic cursant a la Universitat Ramon Llull, a la facultat Blanquerna, el meu primer any en la carrera d’Educació Primària.
Des del mòdul de Processos i Contextos Educatius II, on hi trobem “Gestió de la Informació i les TIC” i “Comunicació Oral Escrita i Digital”, ens han proposat de fer un dossier d’aprenentatge en forma de blog, per així, poder anar-hi penjant tot allò que anem descobrint, coneixent i assimilant. La meva intenció és que la majoria de les meves entrades segueixin una estructura similar: primer de tot una breu descripció sobre el tema tractat, segonament la meva reflexió personal i la utilitat que li puc donar, i per últim una breu ampliació amb exemples.


Un blog forma part d’una blogosfera,  un conjunt de blogs que, interelacionats entre ells, tenen uns mateixos interessos i trets en comú; així doncs si ens situem dins el món de l’educació,  hi trobem la blogosfera educativa, on s’hi trobarien relacionats tots els blogs que comparteixin aquesta temàtica. Com acabo de dir, per la part que a mi em toca i m’interessa, em centraré en aquesta gran blogosfera, on el meu blog, ara, ja en forma part. Dir en primer lloc que fer un blog ho trobo molt interessant, no només ara com estudiants, que també, ja que d’aquesta manera podem descobrir tot allò que la resta de companys descobreix i alhora nosaltres, per mitjà d’altres blogs, descobrir coses noves, sinó que també de cara al nostre futur professional, com a mestres, ens podrà ajudar molt, per mirar tècniques que han funcionat a altres companys o companyes, d’altres que hauran fracassat i, alhora, poder-hi exposar i compartir les nostres pròpies experiències.