diumenge, 24 de novembre del 2013

Filtra el teu ciber-espai

Saps què passa a la web cada minut? Doncs que hi ha 694.445 cerques a Google, 695.000 actualitzacions a Facebook, 79.364 posts al mur de Facebook, 51.040 comentaris a Facebook, 98.000 tweets i més de 168 milions de correus electrònics enviats, i podriem anar continuant. . . però crec que ja et pots anar fent la ideea de l’ús tan continu de les xarxes i d’Internet. “Getting information off the Internet is like talking a drink from a fire hydrant” (obtenir informació és com beure un glop d’una boca d’incendi), gran frase de Mitchell Kapor, i és que té tota la raó: estem en uns nivells de saturació d’informació. Com podem processar tota aquesta informació? Què és el més important? La solució és un curador d’informació que filtri, reuneixi, organitzi i comparteixi la informació més interessant per a cada un de nosaltres evitant aquelles noticies. . . bé. . . no tan fiables. . . per dir-ho d’alguna manera. Així cada usuari pot quedar-se amb la millor informació, és a dir, la més completa i la que més li pot interessar. El curador d’informació per exel·lència que trobem avui dia, i que t'animo a utilitzar, és 
no és difícil d'emprar un cop li trobes el “truquillo” i val molt la pena. Així que t'animo a crear-te un compte, entrant a la pagina web i apretant al botó verd “join free”. Si vols pots registrar-te amb una de les teves RRSS (com Twitter, Facebook o Linkedin) i si no fas ús de cap d’aquetes no hi ha cap problema perquè ja veuràs que hi ha una opció per a tothom qui no en tingui i això no sigui motiu perquè no es pugui fer servir aquest curador. Per crear un compte has d’omplir algunes dades personals que són imprescindibles, una de les quals és un correu electrònic on et confirmaran el compte d’scoop.it mitançant un missatge que hauràs de confirmar per poder començar a treballar amb Scoop.it. La foto no és obligatòria, si no vols penjar-la pots deixar-la en blanc. Ara ja estàs registrat/da a Scoop.it i ja pots començar a fer-ne ús!! 
Primer de tot has de crear un "topic", que serà el tema a curar, a filtrar. En podràs crear fins a cinc de diferents. Pots afegir-hi una breu descripció que sortirà sota el titol i també unes Keywords que són les paraules clau que tu has de triar molt bé perquè seran en les que l’Scoop es basarà per buscar-te suggerències, per a tú i per a aquella informació que tu necesitis. Llavors, segons les paraules claus que hagis triat, et sortiran les “suggestions content”, és a dir, notícies relacionades amb aquestes paraules. Que si apretem el botó “Scoop.it” la tindrem dins del nostre taulell de notícies amb totes aquelles altres que haguem anat triant. Les notícies que tinguem al taulell no només les podrem extreure de les suggerides per l’Scoop sinó que també d’altres pàgines webs. Abans de publicar qualsevol notícia al taulell, jo et recomano que escriguis algun comentari sobre el tema, la notícia, i, si vols, també que ho comparteixis pel Facebook, Twitter... on vulguis. A opcions avançades veuràs que pots afegir etiquetes relacionades amb la notícia, cosa que et recomano molt que facis, perquè si després vols buscar una notícia et serà de gran ajuda. Finalment publica!!


Ara bé, n’estàs segur/a de voler-ho publicar? De deixar constància dels teus interessos i afinitats? Per un cantó filtres tota la infinitat cibernètica i la fas més manejable però alhora estàs donant molta informació sobre els teus gustos i això fa que també siguis fàcilment influenciat/da. 

Aqui et deixo un video sobre un noi que ja s'hi ha decidit! Ara et toca a tu, o no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada