divendres, 20 de desembre del 2013

PDI i IPAD

El passat 15 de novembre vam assistir a una conferència a la facultat sobre les PDI i les tauletes a l’aula per aprendren més i conèixer-les més a fons.


La conferència es va dividir en 2 parts, la primera, a càrrec del ponent Miquel Amors que explicava les PDI, i la segona a càrrec de dos mestres, la Maria Palet i en Jordi Bigas, que ens van explicar la importància de les taules com a noves tecnologies a l’aula i l’ús que en feien a l’escola on treballen, Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat. Per acabar, hi ha haver un torn de preguntes. Així, doncs aquesta entrada la dividiré en dues parts, a la primera part hi explicaré les PDI i en la segona les tauletes i els Ipads, sempre basant-me amb la xerrada que van fer-nos els especialistes esmentats. 


1a Part:

Saber què són les PDI, com a futurs mestres és molt important, ja que n’hi ha a la majoria d’aules d’una escola; són eines molt potents i hem d’aprendre a treure’ls-hi el màxim rendiment possible. 

Les PDI (Pissarres Digitals Interactives), són un dispositiu de presentació que interactua amb l’ordinador. A traves d’un videoprojector podem mostrar, manipular i controlar les imatges de l’ordinador mitjançant un llapis o marcador o amb el dit. Per tant, els element que interaccionen entre si són: l’ordinador, el videoprojector, la pantalla o superfície de protecció, el programari i essencialment la persona que en fa ús. 

Per ampliar dir que hi ha una aplicació anomenada Notebook, que és una pissarra en blanc. És un programa informàtic que cal obrir a l’ordinador connectat al projector multimèdia i el que fa és convertir la nostra PDI en una pissarra en blanc i aleshores hi podrem escriure, dibuixar, mecanografiar, i afegir-hi continguts d’altres pàgines. Per exemple, i per tal de practicar aquesta eina, vaig fer un petit mapa conceptual amb alguns conceptes treballats a GITIC.
 


Amb el software de Notebook podem crear, organitzar, guardar, imprimir i compartir notes des de l’ordinador o la pantalla.

Per a començar a treballar amb la pissarra Smat Board, cal que instal·lem aquesta aplicació a l’ordinador en el que vulguem treballar perquè aquest pugui interactuar amb la pissarra digital, encara que aquesta aplicació també ens pot ser útil sense la necessitat de projectar-ho desprès a la pissarra. Us ho haureu d'intal·lar

Altres recursos interessant per a la PDI són:

- ALEXANDRIA, que és una biblioteca de recursos digitals, amb materials per a la PDI, que crec que és molt interessant per conèixer més recursos. 

- TICHING, que és un cercador de recursos educatius

- GENMAGIC, trobem recursos multimèdia organitzat per àrees i nivells. 

- reportEDUCACIÓ, amb servei educatiu del Baix Llobregat 

- ESPURNA, un portal amb continguts


per reflexionar...
 

Aquesta frase, que van dir a la xerrada em porta a mi a una reflexió i és que les PDI, són unes eines molt potents en el procés d’aprenentage però que hem de saber fer funcionar en el moment oportú fent que ens nens també en siguin partíceps d’aquesta eina. 

A més aquesta eina es pot fer servir quan es treballa per racons

Pel que fa la Notebook m’agradaria ressaltar que és possible treballar amb la pantalla que ens permet l’ordinador sense necessàriament tenir connexió amb la pissarra i això ens permet preparar vàries pantalles a l’ordinador i guardar-les en un fitxer i així tenir-ho preparat per quan estiguem davant la pissarra amb els nostres alumnes. 



2a part: 

per tal d’ampliar i i que coneguéssim més sobre la gran mutiltud d’usos que podem donar a als IPAD i les tauletes digitals, a la xerrada ens van recomanar algunes aplicacions per IPads:

- MATH 3-4 (per educació infantil)

- PuppetPads (per a cicle inicial)

- RUSHOUR (depèn del nivell)

- EDUCAPLAY (per crear les nostres pròpies aplicacions). 

Un vídeo que parla de dues empreses

- Arquinauta, amb l’aplicació ABC KIDS (per educació infantil)

- BUBBLE BOOKS (dissenya contes infantils)

us deixo el vídeo que en parla més específicament


per reflexionar, per una banda un altre tuit que vaig fer durant la xerrada sobre el que va dir un dels conferenciants i que trobo interessant:


Com a reflexió final, dir que amb les aplicacions que us he presentat, així com també amb el vídeo, queda palès que cada vegada tots plegats estem més introduïts en aquest món tecnològic i que no podem quedar-nos-en al marge si volem estar al dia i treballar amb els nostres futurs alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada