dimecres, 18 de desembre del 2013

Prezi, et sona?

El prezi, per situar-vos ràpidament, diria que és una espècie de power-point del futur, que reemplaça a les clàssiques diapositives per una presentació moderna, àgil i dinàmica, que genera com a resultat presentacions diferents a les vistes amb altres programes.

És un conjunt d'eines programades per fer presentacions originals; una aplicació basada en el flash que canvia radicalment la forma de donar a conèixer la informació. Prezi ofereix presentacions no lineals on podem apropar i allunyar els mapes visuals que continguin paraules, imatges, enllaços, vídeos...

S'hi pot aplicar el zoom i el moviment a través de la pantalla per destacar-ne els diferents elements. Tot es troba en la mateixa animació, en la que el presentador anirà movent i enfocant els punts dels que ens parli, en un moment determinat.

Amb el prezi és més fàcil accedir al que es va mostrar a l'inici de la presentació, ja que no hi ha “slides” per a rebobinar o hipervincular per tornar enrere, és suficient només en fer zoom i moure's en la direcció correcta del gran panell que constitueix la pròpia presentació.

Punts a favor:
  • té una versió gratuïta molt completa
  • molt fàcil de fer servir, i d’aconseguir una presentació complexa
  • gràficament atractiu
  • transicions especials molt agradables
  • eina intel·ligent del zoom
  • menú simple
  • pots descarregar la presentació al teu ordinador
  • pots compartir la teva presentació on-line i a més a més pots triar si vols que sigui privada, és a dir, que només la veuràs tu i tots amb qui hagis decidit compartir-ho, o bé que sigui pública, i que per tant, qualsevol persona hi tingui accés
  • pots insertar-hi imatges i vídeos

però…
  • una de les principals mancances és que no té corrector ortogràfic

Si ets estudiant entres en nom de la teva universitat i tens més espai de memòria lliure per poder-hi posar les presentacions que tu vulguis fer, ja que sinó, com a particular, l'espai està més limitat

Així doncs, ara us ensenyaré a utilitzar aquest pla per a estudiants i docents que és el que m’interessa, el que jo faig servir com a estudiant i alhora futura mestra. Primer de tot entrarem a la pàgina inicial de prezi i clicarem ell botó “Sing Up”; un cop som ja dins triarem el pla de preus que més ens interessi, i en aquest cas he triat el d’estudiant i professors. Seguidament se’ns demana la direcció de correu electrònic, i hi posarem la de la nostra entitat educativa i que prezi ens reconegui com a tal, aleshores rebrem un correu electrònic per continuar amb el registre. En el correu mateix que ens enviaran per corroborar la nostra identitat, hi constarà un enllaç a URL, que mostrarà una finestra en la que hem de introduir les nostres dades necessàries i triar una contrasenya. A partir d'aquí ja podrem començar a utilitzar prezi i cada com que hi vulguem entrar, només caldrà que fem constar el correu, juntament amb la contrasenya triada... molt senzill.

Per començar a treballar, el que recomano és que hi dediquis hores investigant tots els serveis i la mà de virgueries que pots arribar a fer amb aquesta eina tant interessant per transmetre informació, ja que jo fa res que la utilitzo i encara em falta molt per aprendre i crec que mai m'ho atraparé tot. Cada exposició que haig de fer la faig amb aquesta aplicació i puc assegurar que en cada una descobreixo alguna cosa nova. A més a més tot allò que anem fent automàticament se'ns anirà guardant sol. El propi programa té una proposta àmplia de plantilles, algues de força encertades, per les teves presentacions i pogts anar-les tunnejant, ja ho veuràs… pos modificar.ne els colors, els diagrames que tu vulguis,pots eliminar-los i, si et convé, pots crear-ne de nous… hi tens moltes possibilitats.

Si s’ha de fer algun treball en grup, podem compartir la presentació de manera molt senzilla: buscar el botó on posa compartir o “share” i agregar-hi els correus d'aquella gent que formin part del grup.

Caldrà triar els drets que s’atorguin a cada usuari… si volem que només la puguin visualitzar o bé si també autoritzem que ho puguin editar, si triem aquesta ultima opció, aquests podran modificar-la i treballar-hi paralel·lament i en línia. És un avantatge ja que d’aquesta manera cada membre del grup pot fer, per exemple, una part del treball i automàticament que la resta de components ho vegin al moment i puguin dir-hi la seva també.



Us convido a visitar best prezi, una història presentada en forma de tutorial amb totes les possibilitats que t’ofereix aquesta aplicació en línia:      









Per a presentar un tema, sembla una pel·lícula.

I, per acabar, un que he fet jo sola, com a treball de seminari, presentant una escola representativa:




Acabada l’explicació i el viatge pel prezi, si t’ha convençut i vols modernitzar-te i passar els teus antics power point per un prezi, et passo un enllaç per poder fer-ho automàticament:


Com a reflexió dir que desconeixia totalment aquesta aplicació i el cert és que m’ha agradat molt; crec que aquesta eina és molt útil per a fer una presentació oral, un suport molt atractiu que ens ajudarà a fer les exposicions més amenes i modernes, amb tot tan serveix per a presentar exposicions amb un format molt formals com d’altres de més informals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada