dissabte, 21 de desembre del 2013

El rei més penjat



Youtube és el lloc web més utilitzat actualment pels usuaris d’internat per tal de pujar i compartir vídeos.




El vídeo que us penjo a continuació és el que vaig fer per al treball d’Identitat i territori, sobre l’obra de teatre Salats, explicat a l’entrada de COED. La singularitat és que està totalment editat amb YouTube:


Si voleu veure com es pot editar un vídeo de YouTube tenint en compte totes les possibilitats que ens ofereix, com per exemple posar-hi música, subtítols, transicions d’imatges i vídeos (que no ho he fet servir ja que n’hi ha molts i són molt curts), ajustar el volum de cada vídeo al teu gust, retocar les imatges, per unificar-les si són en formats molt diferents... 




i si no t‘ensurts clica aquesta ajuda.





Com ampliació crec que és molt interessant veure les facilitats que ens proporciona utilitzar aquesta eina a l’aula i treballar-hi fàcilment per:


1- Editar vídeos nostres o d’altres que trobem interessants directament al YouTube 



2- Afegir anotacions als nostres vídeos directament des del YouTube



3- Compartir els vídeos de forma privada amb els nostres alumnes, per tal de dur a terme diferents exercicis de classe.


4- Indicar el minut concret a partir del qual ens interessa el que es diu al vídeo, a partir de la URL. (afegint això al codi &t=XXmYYs (sent XX els minuts i YY els segons). Per exemple el vídeo de més amunt si ens interessa només a partir del que diu el nom de l’autor, “jaume esquius” doncs a partir d’aquest enllaç ho trobarem sense la necessitat de que hagin de buscar-lo mitjançant el cursor. https://www.youtube.com/watch?v=vI2fdFgoqJ4&t=0m14s


5- Específicar el minut de començament d’un vídeo a través del codi de inserció. Així, si per exemple si volem insertar un vídeo al blog però desitgem que s’inicii des d’un punt determinat, cal que hi afegim &start=número de segons que volem saltar a l’inici, dins del codi d’inserció que ens proporciona el Youtube. Aquest el trobarem seguint els passos que es detallen en la següent imatge:


6- Reproduir el vídeo automàticament, sense haver de clicar el “Play”, afegint &autoplay=1 a l’URL del codi de inserció del vídeo de YouTube. 



7- Desactivar l’opció de vídeos relacionats per tal de què no ens despistin o simplement perquè no interessa que es vegin, desactivant l’opció de mostrar les suggerències dels vídeos quan es finalitzi la reproducció. 



8- Si veiem un vídeo que ens sembla interessant penjat al YouTube el podem descarregar. 


9- Penjar un vídeo a YouTube des del nostre mòbil-

10- Subscriure’ns via RSS a canals de vídeos educatius del YouTube.


Tot i que evidentment aquest és un lloc web que jo coneixia i havia utilitzat infinites vegades per descarregar-me i visionar vídeos de la xarxa, m’ha sorprès veure les possibilitats que té i que no m’havia plantejat mai, com per exemple editar-ne de meus, i de manera tan àgil

1 comentari: